fredag, april 15, 2011

Enkel uppladdning av bilder till AD

Både Lync och Outlook 2010 nyttjar ju bilder som laddats upp i attributet thumbnailPhoto i Active Directory. Jag skrev tidigare om hur man kan göra det här med Powershell. Företaget Exclaimer som framförallt är kända för att göra en applikation som hanterar signaturer i Exchange har nu uppdaterat sitt gamla verktyg för detta och gjort det gratis. Verktyget heter Exclaimer Outlook Photo och är ett grafiskt program som gör det enkelt att ladda upp bilder i AD utan några Powershell kunskaper alls. Applikationen kan köras från en Windows 7 maskin eller Windows server som är med i domänen.

outlookphoto

Om du laddar ner applikationen och sätter igång och labbar. Kom ihåg att förändringar av bilder tar ett tag att slå igenom då klienterna cachar dessa.

Viktigt att känna till är att bilder som ligger i AD endast syns för interna användare. Vill du att din bild ska synas hos en federerad användare, se då till att peka ut en URL till en bild som kan accessas externt utan någon auth, Jag skrev ett inlägg om det för ett tag sen…

Inga kommentarer: