onsdag, april 20, 2011

Lync med officiellt stöd för SQL Server 2008 R2

Fr.o.m. nu stödjer Lync Server 2010 SQL Server 2008 R2 som databas-server. Inga speciella fixar måste appliceras utan samma förutsättningar som SQL Server 2008 gäller.

Då det officiella stödet är helt nytt betyder det att även om Microsoft åtar sig att hjälpa till vid problem så är den samlade kunskapen än så länge något begränsad. Så chansen är ju större att man kan vara rätt ensam om sina problem just nu. Bara en liten parameter att ta med i sitt val av databas…  Men no guts, no…

Glad påsk!

2 kommentarer:

Henrik sa...

Har du en bra länk från Microsoft kring detta stödet för SQL 2008 R2 och även om det krävs ngn patch på SQL?
Vad är ändrat då Microsoft tidigare sagt att man inte stödjer och då jag har hört från en annan MVP att det inte fungerade för honom med SQL2008 R2?
Ha en bra valborg och första maj annars

mlidholm sa...

Att man inte haft support för det tidigare har berott på att man inte har hunnit testa igenom det helt vilket nu är klart. Det bästa "officiella" uttalandet just nu är på NextHop bloggen.
http://blogs.technet.com/b/nexthop/archive/2011/04/20/lync-server-2010-support-for-sql-2008-r2.aspx

Men supportability guiden ska uppdatera inom kort. Troligen i samband med maj uppdateringarna av dokumentationen. Om det inte fungerat tidigare eller ej kan jag inte svara på då jag sällan ger mig på osupportade lösningar bara för att testa. Men vill man vara försiktig kanske man ska ligga lågt ett tag och följa forumen för att se vad andra stöter på.