söndag, maj 24, 2009

Ny version av Forefront for Exchange påväg

En ny version av Forefront for Exchange kommer släppas under året. Nya Forefront for Exchange är en del av Sterling vågen och kommer integreras med Sterling konsolen när den väl är klar. Den nya versionen kommer att släppas för både Exchange 2007 och 2010. Det som är lite spännande med den nya versionen av Forefront for Exchange är att man bland annat bara kommer ha 5 Antivirusmotorer från början, och då dom redan är "aktiverade" behöver vi inte längre välja vilka vi vill ha. Att man "kastar ut" fyra beror bland annat på att man inte tycker att de levererat ett tillräckligt bra resultat. Samtidigt tycker man att 5 bra räcker.

 
 

Något som är lite intressant är att man dessutom kommer att ta in Antispam teknologi i produkten. Det är intressant eftersom Exchange redan har antispam teknologi i sig. Forefront for Exchange kommer att licensiera en Antispam teknologi från Cloudmark som jobbar med en thumbprint baserad teknologi. Lite kul eftersom Forefront for Exchange´s föregångare Antigen använde sig av liknande teknologi. Frågan är hur man på sikt ser den internt "konkurerande" tekniken i Exchange´s Content filter, och hur dom ska leva paralellt... För den tekniken vi har idag i Exchange 2007 kommer att leva vidare i Exchange 2010.

 
 

Man kommer i samband med release även att erbjuda en egen RBL tjänst som bland annat plockar information från vad som händer på Hotmail, men också förses med information från Spamhaus. Den här listan kommer vara inkluderad i priset, så det finns inget större behov av att prenumerera på flera externa listor.

Inga kommentarer: