fredag, maj 15, 2009

Fungerar dina applikationer mot Exchange 2010?

Har du 3:e parts applikationer på din Exchange server idag? Ja, det har du säkert, virusskydd, backup etc. Men har du andra applikationer som integrerar mot olika API:er på Exchange servern för t.ex. hänvisning för telefonväxeln etc? Utvecklar ert företag applikationer mot Exchange?

 
 

I så fall kan det vara bra att veta att Exchange 2010 droppar de flesta av de API:er som många använt! Detta bör inte komma som en chock för någon eftersom man annonserade sina planer redan när Exxchange 2007 släpptes.

 
 

Det som försvinner i Exchange 2010 är:

  • ExOLEDB
  • WebDAV
  • CDOEx
  • Store Events

     
     

Lösningen är att anpassa sina applikationer till att arbeta mot Exchange Web Services istället. Exchange Web Services i Exchange 2010 har förbättrats en hel del. Jag skriver det här för att ni redan nu ska kunna kolla upp vad era leverantörer har för planer för att förbereda sig för Exchange 2010. Annars blir det här lätt en showstopper när ni väl vill sätta igång med Exchange 2010

 
 

Utöver dessa API:er försvinner även API:et för Streaming backuper i Exchange 2010. Det betyder att man nu måste titta på en VSS baserad backuplösninglösning. Inget man gråter för då backuptiderna är kan vara plågsamt långa med gamla Streaming backuper.

 
 

Inga kommentarer: