tisdag, september 25, 2012

Jabra UC Voice 750

Jabra har nu släppt den “sista” medlemmen i UC Voice Serien (åtminstone av vad man tidigare kommunicerat) Jabra UC Voice 750. Överlag är jag imponerad över vad man gjort med UC Voice serien där man fått en väldigt bra kvalitét och upplevelse i en serie med headsets i ett prisläge mellan 350 och 600kr.

Jabra UC Voice 750 är ett trådbundet headset som levereras i mono och duo utförande. Lurarna kan vikas in så att den kan packas i ett neoprenfodral som följer med. Därmed passar den bra för oss som alltid släpar med ett headset i väskan. En liten kul detalj är att det här headsetet förutom i svart även finns att köpa som vitt.

UC_Voice_750_MS_Mono_Lgt1440x810

Jag har nu levt med det i väskan ett par veckor och är väldigt nöjd. Headsetet är lätt vilket är bra både när det sitter på huvudet samt när det ligger i väskan. Komforten är bra, men precis som de flesta headsets i de lägre prisklasserna är det svårt att forma bågen så att det sitter precis så hårt som man själv vill. Om man sitter många timmar i sträck varje dag med headset är det viktigt att kunna forma det efter sin egen skalle. Med mer normalt headset användande spelar det inte lika stor roll. Öronkuddarna är i en skinnimitation vilket är bra då de flesta modeller i den här prisklassen oftast har skum.

Riktpriset är 500kr för monovarianten och 600kr för duo. Det gör att prisskillnaden mellan UC Voice 750 och lillebror UC Voice 550 känns lite för liten för att jag skulle välja den senare.

Givetvis finns det i en version som är Optimized for Lync

Inga kommentarer: