onsdag, september 28, 2011

Snom UC600

Det är inte bara HP som oväntat släpper en Lync telefon. Snom som gjort sig kända för ett brett utbud av SIP baserade telefoner som bland annat haft stöd för Lync/OCS med en egen firmware släpper nu en egen version av USB-enheten Oak. Oak togs fram av Microsoft och säljs av Plantronics under namnet Calisto P540, och av Polycom under namnet CX300. Oak är inte en IP-telefon utan “bara” ett handset som kopplas via USB mot PC´n och agerar ljudenhet för Lync med en känsla av en bordstelefon. Nu börjar även Snom sälja denna under namnet UC600.

Snom_UC600

Oak/UC600/CalistoP540/CX300, oavsett vad man kallar den så är det en väldigt trevlig enhet med bra ljud och en bra högtalartelefon som jag verkligen kan rekommendera för de som gillar en lur att hålla i. Priset skiljer inte så väldigt mycket från en ren IP telefon, utan man får se dess fördel genom att man inte behöver underhålla en host på nätet som ska uppgraderas osv. Men när datorn är stängd är tutet i luren borta…

Om du undrar vad hålet i luren är så är det inte ett sätt att minska på vikten… Det är för att inte täcka för högtalaren som sitter bakom förstås!

Inga kommentarer: