onsdag, september 14, 2011

Jag vill ha Windows 8 NU!!!

Den här veckan visar Microsoft upp “Windows 8” ordentligt för första gången iom konferensen BUILD i Los Angeles och släpper en “Developer Preview” vilket är en väldigt tidig “Beta”. Jag rekomenderar verkligen att ni tar er tid att titta på Keynoten på den konferensen då den var väldigt innehållsrik och gav en bra överblick över vad som kommer I nästa version av Windows. Igår var det mycket fokus på klienten, men i dagens keynote kommer det handla mycket om Windows Server om jag förstått det rätt.

Mycket fokus kring “Windows 8” har legat på det “nya” gränssnittet Metro som vi sett i XBOX 360 och Windows Phone tidigare. Men det finns mycket annat som är intressant också. Att Windows nu ska kunna köras på ARM baserade maskiner öppnar dörrarna för riktiga plattor vilket är en enormt viktig marknad.

Det är häftigt att se hur snabbt det går från att man tycker att den versionen man kör idag känns fräsch till att den känns väldigt tråkig när man får sätta tänderna i en Beta version av något nytt… Jag vill ha “Windows” 8 NU!

Inga kommentarer: