fredag, februari 22, 2013

Lync Conference 2013 – Sista dagen

WP_20130220_017

Solnedgång på Coronado fotat med en Lumia 920

Torsdagen var sista dagen på Lync Conference 2013 och alla som jag har pratat med har varit väldigt nöjda. Det som jag gillat på konferensen är att den inte bara varit en rent teknisk konferens utan också behandlat mycket om affärsnyttan och den personliga nyttan med Lync. Att Lync och Skype gått ihop till en division börjar också bli väldigt tydligt. Även om jag tycker att man har en bit var innan allt är perfekt i kopplingen mellan Lync och Skype så är det inga tveksamheter kring att man menar allvar!

image

Stor fisk från Attendee Party på Sea World fotat av Ulf Trolle

Mer Lync Room System…

Idag träffade jag Crestron som är en av fyra leverantörer som kommer ta fram rumssystem för Lync. Crestron´s bakgrund ligger i teknik i konferensrum så som styrning av dukar, gardiner belysning m.m. Deras system baseras på två 65” touch skärmar plus en 10” kontrollpanel (touch i skärmarna och den touch-baserade kontrollpanelen är en del av Microsofts grundspec.). Systemet levereras komplett med dessa skärmar och Crestron trycker själva på två punkter. Deras kontrollpanel kan förutom att kontrollera Lync systemet även kontrollera belysning och andra motoriserade komponenter i rummet. Allt dessutom snyggt inlagt i kontrollpanelen med en Lync-känsla på kontrollerna. Den andra punkten var prisbilden som inte var helt fastställd, men målet var att ligga på ca halva priset jämfört mot den dyraste konkurrenten. Crestrons svaghet är nog att dom själva inte tar fram egna kameror utan kommer att behöva köpa in den komponenten. Just nu var det inte bestämt vilken kamera som skulle användas.

WP_20130221_001

Logitech C930e

En annan kul som jag hittade sista dagen var en ny web-kamera från Logitech. C930e är en 1080p kamera, men det intressantaste med den är att den har en inbyggd krets för H.264 encoding filket innebär att den kan sköta det tunga jobbet att koda om Full HD video istället för att sköta det i datorns CPU. Det gör att även en något klenare maskin kommer kunna skicka 1080p video och inte kräva en fyrkärnig processor eller stöd för H.264 encoding i chipsettet. Kameran kommer kosta kring $100 och släpps i maj.

WP_20130221_003

Om ni missade konferensen kommer ni att kunna se det mesta online till en mindre (?) kostnad om ett tag. Som jag nämnde första dagen sålde konferensen slut för ganska länge sedan och många inkl. arrangörerna blev nog rätt överraskade över det. Det finns inget utlovat datum för nästa konferens, men baserat på den ganska ambitiösa roadmappen man visade upp som spände över 18 månader så hoppas jag att man kör igen om ett år. P.g.a. det stora intresset tror jag tyvärr inte att man kan vara kvar på “The Del” vilket är lite synd då det är ett fantastiskt ställe.

Förutom ny kunskap tar jag en massa trevliga möten och nya kontakter med mig härifrån!WP_20130220_020

Iskallt vatten på Coronado beach

2 kommentarer:

Jan Löfgren sa...

Tilläggas bör också att 930:an nu har mer vidvinkel. 90 grader mot 920ans 68 grader. En mycket välkommen förbättring.

mlidholm sa...

Helt riktig! Det ser ut att bli en höjdarkamera!

Hoppas att du hade en bra flygning hem!