fredag, december 21, 2012

Nya uppdateringar till Lync Phone Edition släppta

Lagom till jul släpptes i natt uppdateringar till Lync Phone Edition. En nyhet är att uppdateringar för telefoner nu inte gäller en viss version av Lync utan fungerar med både Lync Server 2010 och 2013. Därför har man städat bort versionen på ex. bootbilden.

Uppdateringen innehåller en rad nyheter så som stöd för Music on Hold även på “bordstelefoner”, fler nya språk, men även ett problem där en telefon inte loggar in av sig själv efter att en Lync Server startat om vilket vi lidit av vid ett par tillfällen.

Uppdateringar för Polycom CX3000, CX600 och CX500

Uppdateringar för Aastra 6721p och 6725p

Uppdateringar för HP 4110 och 4120

Lite glädjande kom även en uppdatering för min gamla favorit “Tanjay” vilket är den gamla telefonen med touch-skärmen som kom till OCS. Det har nämligen länge pratas om att den ska gå i graven.

Uppdateringar för Polycom CX700 och LG Nortel 8540

onsdag, december 19, 2012

Lync Conference 2013

En trend som man börjat se de senaste åren är att dom gigantiska generella konferenserna börjat dala ngt och istället ge plats åt mindre mer nischade event. Även om TechEd fortfarande är ett stort event så är det inte så stort som det en gång var (minns åren då man hade Bryan Adams på Ajax Stadium i Amsterdam eller Jessica Simpsson på San Diego Zoo…)

I år har Microsoft skapat ett gäng mindre mer fokuserande event så som MEC i Orlando, Sharepoint Conference i Vegas och Build. I februari är det dags för Lync och få sin egen konferens i Lync Conference 2013 (Lyncconf).

För er som inte redan bokat er så finns det sedan någon vecka tillbaka mer information om sessionerna presenterade på webben. Konferensen kommer ha tre spår. Business, Partner och Technical. Så eventet är brett och ska helt enkelt kunna attrahera hela ekosystemet kring Lync. Själv ser jag fram emot att förhoppningsvis få höra lite mer kring tankarna när Lync och Skype går ihop i samma division!

Från Sverige ser deltagandet riktigt bra ut från både kunder, partners och operatörer. Så det ser ut att bli en riktigt bra vecka både när det gäller innehåll och möjlighet att träffa folk!

Än så länge är det inte för sent att gå till chefen och be att få åka på Lync Conference istället för Alladin-asken i julklapp!

tisdag, december 18, 2012

Cellip´s SIP Trunk, certifierad för Lync

I förra veckan blev Cellip´s SIP Trunk certifierad för Lync! Jag tycker att det är jätteroligt att se hur nya operatörer dyker upp som ett alternativ till de större drakarna som i fallet med Lync än så länge varit väldigt avvaktande. Det intressanta med dessa “nya” operatörer är att dom ofta har en helt annan affärsmodell vilket gör att dom är mycket mer öppna för att se hur dessa nya typer av verktyg kan ge ny business och inte vara rädd att förlora på gamla kassakor…

Cellip är dessutom en liten hungrig spelare som är väldigt öppna för att lyssna på idéer och forma sitt erbjudande efter marknadens önskelmål. Förutom SIP Trunkstjänster är Cellip också virtuell mobiloperatör i Telenors nät vilket bäddar för väldigt intressanta erbjudanden framöver!

Ett annat intressant erbjudande från Cellip är deras “prova på paket” för Lync. Om du vill testa SIP Trunken så kan du från 48 timmar efter beställning (ofta snabbare) vara igång till ett väldigt lågt pris.

ex:

SIP-trunk Lync Mini Prova På
- 5 svenska nummer, 5 linjer
- Installationsavgift 795 kr
- Månadsavgift 299 kr

För den som vill komma igång och testa telefoni i Lync är det ett fantastiskt bra erbjudande både i fråga om pris, och tid till man är igång! Med tanke på hur långa leveranstider vi haft från många operatörer under året så är det här troligen Sveriges bästa erbjudande kring att pröva på telefoni i Lync!