lördag, juni 23, 2012

Uppdatering av Lync för iPad ger Powerpoint stöd!

I samband med juni uppdateringarna för Lync släppte man även uppdaterade klienter för iPad och iPhone. Då vi firade midsommar publicerades dessa på Appstore och finns nu att ladda ner.
Förutom ett par rena fixar så finns även en kul nyhet med i Lync för iPad som gör det möjligt att se Powerpoint filer som delas i ett möte på iPad:en!

Precis som tidigare hantera Lync för iPad inte ljud eller bild över datakanalen utan initierar en motringning av ett vanligt telefonsamtal från Lync servern till det telefonnummer du lagt in i klienten. På så sätt kan du nu sitta med ljudet via telefon och se slides på din iPad.

Nedan ser ni ett par skärmdumpar som visar hur mötesupplevelsen kan se ut:
Lync ipad
Med presentation i fullskärmsläge
Lync ipad 1
Dessutom finns en “meeting roster” som visar alla deltagare som finns i mötet
Lync ipad 2
Då det bara är just powerpoint som kan visas i en  iPad klient visas en annan bild ifall ex. en applikation delas alt. om någon kör ex. whiteboard så att deltagaren är medveten om att de finns innehåll de inte kan se.
Lync ipad 3

För att kunna använda den nya funktionaliteten krävs det att Lync miljön uppdateras med Cumulative Update for June 2012

Jag skrev i torsdags om Xavy meeting som även den ger en del av dessa möjligheter. Vad skiljer då dessa åt?  Lync för iPad kan bara köras av den som har ett Lync konto och är inte en “deltagarkonsol” så som Xavy Meeting (ska jämföras mer med Lync Attendee). Xavy Meeting är en ren SIP klient och har mer funktionalitet än den officiella Lync klienten. MEN jag måste tydligt poängtera att Lync för iPad är en väldigt mycket stabilare produkt som är “Enterprise Ready” vilket jag inte tycker Xavy klienterna är.
Hur som helst har de senaste dagarna ändrat förutsättningarna för att delta i ett möte från en iPad! Perfekt inför sommaren tycker jag!

Inga kommentarer: