tisdag, augusti 16, 2011

Visa A, B och C nummer när ett samtal vidarekopplas

I Cumulative Update 2 (CU2) för Lync som släpptes i April gjordes ett litet tillägg som inte är så känt kring hur man i SIP trafiken visar vem som har vidarekopplat ett samtal. Om man t.ex. använder funktionen Simultaneous Ringing som gör att ett samtal både ringer i Lync och ex. i din mobil, så vill man förståss se vem det är som ringer i mobilen. Och det har Lync alltid hanterat bra. Problemet är att man i SIP trafiken haft lite svårt att se vem som refererat samtalet vilket skulle kunna ställa till med svårigheter för att ex. ta betalt på rätt sätt. Därför har man i Lync CU2 en fix för att visa “referred-by” i SIP headern.

För att slå på funktionen måste du lägga på CU2 eller CU3 på Mediation Servern och i config filen (default path: C:\Program Files\Microsoft Lync Server 2010\Mediation Server\MediationServerSvc.exe.config) och lägga in:

<appSettings>
<add key="<FQDN or IP för PSTN gateway>.ReferredBySupported" value="true"/>
</appSettings>

Mer om processen beskrivs i KB2500421

När vi ändå är inne på ämnet CU2 på en Lync Mediation Server så finns det som jag tidigare skrivit ett litet problem som gör att bland annat Interoutes SIP trunk får problem med CU2 och även CU3. Det problemet är fortfarande aktuellt och ska föhoppningsvis lösas inom kort. Men tills vidare bör ni avstå från CU2/3 på Mediation Servern om ni använder Interouts SIP Trunk.

Inga kommentarer: