onsdag, juli 10, 2013

Lync 2013 CU2/Security update

Inatt släpptes Cumulative Update 2 för Lync 2013 (klient). Att den här gången är “bundlad” med en säkerhetsuppdatering är lit ovanligt, men bra. Problemet gällr ngn form av remote execution problematik, så givetvis är det bra att få ut snabbt. Men framförallt kommer det en hel del ny kul funktionalitet i denna uppdatering!

  • Bilder i IM meddelanden – En sedan länge efterlängtad funktion av framförallt gamla Sametime-användare är att kunna klistra in bilder i en chat.
  • Slå av IM i möten – I vissa möten kan man vilja ta bort chat funktionaliteten. med en ny IM Mute knapp går det nu att stänga av i ett pågående möte.
  • Flytta aktiv talare i Presentation Mode -  Om du någon gång stört dig på att presentatörens bild eller video täcker en del av det som visas i ett möte så går det nu att flytta på det i mötet genom att dra och släppa.
  • Q&A i möten – Den Questions & Answers funktionen som fanns i Live Meeting är nu tillbaka i ny tappning
  • Hitta och ansluta till möten i Lync – Min personliga favorit är den nya fliken som listar alla dagens möten och gör det enkelt att ansluta. Dels gillar jag att jag snabbt hittar möten, men jag har även en del maskiner jag jobbar på som inte har Outlook, och då har det varit meckigt att ansluta till möten om man behöver gå via OWA.

image

Inga kommentarer: