måndag, maj 16, 2011

Fantastisk första dag på TechDays North America

Det har varit en riktigt bra första dag på TechDays i Atlanta. Innehållet ursäktar att staden som annars kallas Hotlanta just den här veckan bjuder på kyla, blåst och regn…

TechEd har i år 10000 deltagare från 84 länder. exakt hur många nordbor det är vet jag inte riktigt, men man hör skandinaviska språk vart man än vänder sig. För er som inte är här sänds ett antal sessioner direkt på nätet.

Lite unikt för TechEd är att Internet faktiskt fungerat jättebra hela dagen. Det brukar oftast komma igång först i slutet av veckan Smile

På keynoten i morse visade man upp att man faktiskt menar allvar med sin sattsning på mobila enheter. Uppdateringen av Windows Phone 7 som hittills benämnts som “Mango” tycks nu börja kallas Windows Phone 7.5.   Oavsett namn så kommer den få till en hel del kul saker. Bland annat “Conversation Views” i e-post klienten (och på riktigt till skillnad från iPhone), bättre sökning (server search) samt stöd för IRM skyddade meddelanden.

Man visade också upp den mobila Lync klienten som kommer släppas under året. Den är inte en del av “Mango” uppdateringen, utan kommer finas som en gratis-app på Market Place. Klienten följer förståss “Metro GUI” I Windows Phone och är riktigt snygg.

En annan kul nyhet är att man kommer ge sig in på Device Management på allvar genom att man bygger in funktioner i System Center Configuration Manger 2012 för att hantera inte bara Windows Phone, utan även iPhone och Android baserade enheter. Det är riktigt intressant eftersom Microsoft lyckats få ut just Config Manager till väldigt många företag redan (mycket tack vare Windows 7 vågen). Steget till en Device Management plattform är därmed inte så stort.

För er som är här i Atlanta så är det ju Welcome Reception i utställningsområdet ikväll mellan 18-21. Jag kommer finnas i Lync-båset om ni vill komma förbi och morsa!

Inga kommentarer: