fredag, februari 11, 2011

Nokia goes Windows Phone 7

Inte helt oväntat, men när Stephen Elop tillkännagav Nokias nya strategi så innefattar den förståss att Nokia börjar jobba med Windows Phone 7 som OS i vissa av deras modeller. Symbian kommer inte överges helt. Inte heller helt oväntat så tror förståss aporna i IDG´s kommentarer att det här skulle vara döden för Nokia. Själv är jag helt övertygad om att dom skulle gå en snabbare död till mötes ifall man inte ändrade sin strategi. Även om vi kunnat se Nokia halka efter ordentligt på smartphonemarknaden på senare år så ska man inte glömma att Nokia fortfarande är helt dominerande på vissa marknader så som delar av asien och afrika. Jag tror att det här är väldigt bra för både Nokia och Windows Phone 7. Ett riktigt bra OS från Microsoft med bra hårdvara och väletablerade distributionskanaler via Nokia. Om alternativet skulle vara att hoppa på Android tåget så skulle det nog leda till att man verkligen bara blev en i mängden. Det här känns riktigt spännande!

Lite Spotify i Windows Phone 7 nu bara…

2 kommentarer:

Kinds sa...

Finns en risk att jag byter min Samsung Omnia 7 mot en Nokia. De gär förbannat bra hårdvara! Sedan var detta inte en högoddsare direkt :-) Vi får se vad som händer. Det jag tror allt hänger på är ifall de fåt haft på tjänsterna. Idag är OS nästan ointressant. Om du kör Android, IOS eller WP7 spelar ingen roll (även om jag tycker WP7 är snyggast och bäst) så SUGER alla rking tjänster. Zune finns inte i Sverige och det är bökigt att trixa till köp av appar. Här måste MS skärpa till sig snart annars kommer plattformen att falla platt och ta med sig Nokia i fallet!

mlidholm sa...

Du har helt rätt med prylarna runt omkring. Att få Market Place till sverige är AV/PÅ för att lyckas i Sverige. Att det finns ett rikt utbud av appar är jätteviktigt. Det är ingen ursäkt att Apple inte heller hade så många appar när dom funnits i ett halvår. Men OS:et är riktigt bra, så får man till det kan det bli en hit.