tisdag, december 21, 2010

Communicator for Mac 2011

Jag skrev för ett par månader om Communicator for Mac, en uppdaterad version av Messenger for Mac som ska vara den officiella klienten för OCS och Lync. Att den inte heter ngt med Lync utan fortfarande Communicator handlar framförallt om att den inte riktigt har all den funktionalitet som man skulle vilja ha för att göra den jämförbar med Lync för Windows. Den reflekterar snarare det vi sett I OCS 2007 R2.

CommunicatorFor Mac

Två vanliga frågor som jag får kring Mac-klienten är om den är en Enterprise Voice klient,d.v.s. fungera som en klient om man vill köra telefoni I Lync eller OCS. Svaret är JA, med ett par begränsningar. Den har en dialpad för att ringa samtal, så basfunktionaliteten finns, men många av dom funktioner vi har så som att sätta upp simultaneous ringing, call parking etc. fungerar inte.

Den andra frågan som jag tidigare svarat nej på är Desktop Sharing. Desktop Sharing släpptes med en uppdatering på Lucia. Uppdateringen når du enklast genom att under Help välja “Check for Updates”. Men det visst du kanske om du var en Mac-användare… Så även om klienten inte kan vara med I ett Lync-möte fullt ut så kan vi åtminstone köra skrivbordsdelning med ljud och video.

Inga kommentarer: