torsdag, juli 15, 2010

Priser för Polycoms nya IP telefoner

På World Partner Conference som körs I Washington den här veckan tillkännagav Polycom sina amerikanska priser för de IP telefoner man tillverkar för Communications Server ”14”. Det finns två modeller, Cx500 som är en bra bastelefon, och Cx600 som är ngt mer avancerad. De amerikanska priserna för dessa är $199 för Cx500, och $299 för Cx600. Åtserstår och se vad de kommer hamna på i Europa. Även Aastra kommer att släppa motsvarande modeller med samma funktionalitet, men något anorlunda utseende. Min gissning är att priserna kommer vara väldigt lika. Utöver dessa kommer Polycom släppa en riktig konferensrumstelefon för Communications Server "14".


Telefonerna känns robusta och sköna att hantera. Gränssnittet är intuitivt och går igen med upplevelsen från Communicator klienten. Dom kommer kunna vara fristående alt. kopplas med USB mot datorn för att därigenom få inloggning och inställningar. Dessutom finns en funktion som gör att om man inte loggar på dom, alt. inte använder dom på en viss tid så kommer enheten gå över till att vara en ”common area” phone, och därmed inte vara knuten till en specifik användre.

Dessa enheter kommer på sikt att ersätta den telefon som finns idag för Office Communications Server 2007 R1/R2 och går under namnet Cx700 eller IP8540 som den heter när Nortel säljer den (enheten är även känd under namnet Tanjay som var Microsofts utvecklingsnamn). Det kommer att släppas en ny firmware till Tanjay för att passa mot Communications Server ”14”, men i övrigt kommer den börja fasas ut till förmån för de nya billigare modellerna.

Inga kommentarer: