tisdag, april 20, 2010

System Center Data Protection Manager 2010 RTM:ade idag

Många svenskar var på väg till Las Vegas för Microsoft Management Summit (MMS) som startade igår. Nästan lika många sitter nu kvar vid sina skrivbord och svär över en vulkan med ett namn som är omöjligt att uttala. EYJAFJALLAJÖKULL!

På MMS:en berättade man idag att System Center Data Protection Mananger 2010 (DPM) nu är klar och RTM:ar. DPM är ett modernt VSS baserat backupprogram från Microsoft. Det finns ett par saker som jag längtat efter i DPM 2010. För det första så klarar den att backa upp Exchange 2010 vilket föregångaren DPM 2007 inte kunde. Men utöver det löser den två saker som varit lite irriterande. Nummer ett är att DPM 2010 dynamiskt kan hantera allokering av diskyta för olika backupjobb (protection groups) vilket tidigare krävde en del planering och övervakning. Nummer två är att den numera automatiskt försöker "läka" ifall ett backupjobb inte går igenom som det ska.

Ur ett Exchange perspektiv är DPM är ett lättjobbat backupverktyg som dessuom står sig riktig bra prismässigt mot konkurenterna. Om ni inte tänker bygga en Exchange 2010 lösning som är "självuppbackande" med den nya replikeringsekniken så tycker jag att ni ska kika på DPM 2010.

Inga kommentarer: