tisdag, december 22, 2009

Julklappstips för en UC frälst


Något sent kommer här ett tips till tomten på en bra present för den UC frälste!


Tack vare mina vänner på Plantronics och Isicom har jag fått testa Plantronics Bluetooth headset Voyager Pro UC. Det här är en helt fantastisk produkt på flera vis!


Den har fått stämpeln Optimized for Communicator, vilket betyder att den passar fint i en OCS miljö. Det finns ett flertal krav för att få ha den loggan på asken. Bland annat att den ska vara enkel att plugga in. I det här fallet kommer den färdig "pair:ad" med en Bluetooth-dongel så att den lirar direkt när man pluggar in den. Men den fungerar även tillsammans med mobilen paralellt. D.v.s. när mobilen ringer tar jag samtalet där, och när jag lägger på är jag redo att svara om det ringer i Office Communicator. Grymt smidigt att inte behöva byta headset eller pilla med ngt innan man svarar.

Voyager Pro UC har även en intressant funktion för att filtrera bort störande bakgrundsljud. Genom att ha en microfon när munnen och en annan så långt i från som möjligt kan man jämföra vad man hör i de två microfonerena. Det som skiljer ska vara din röst. Och därmed kan man försöka eliminera de andra ljuden så gott man kan. Det här är första gången jag haft ett headset där det låter bättre än när man pratar direkt i telefonen, och där folk man pratar med tycker att det låter bra till och med när man är utomhus eller i ett rum med många andra människor. Utöver det här är det också lätt att sätta på, och skön att ha på sig.

Så något sent Tomten; här är årets julklapp till UC-sverige! (Nu återstår det bara för ngn att göra det cool att ha en snäcka i örat...)
God Jul!

Inga kommentarer: