tisdag, oktober 06, 2009

Windows Phone (Windows Mobile 6.5) tillgängligt i slutet av veckan

Det känns som om man ropat ut det här förut... men i slutet av den här veckan kommer faktiskt telefoner baserade på Windows Mobile 6.5, numera kallat Windows Phone att finnas tillgängligt hos återförsäljarna. Det är framförallt Samsung som släpper ett gäng nya enheter, men även HTC och SonyEricsson kommer med varsin enhet. HTC kommer även skeppa några av sina redan släppta enheter med det nya OS:et under hösten. Ni som redan köpt en HTC SNAP, Diamond II eller Touch Pro II kommer kunna uppgradera dessa.

Även om 6.5 kanske inte välter upp och ner på världen så finns det en del kul. Framförallt får man en startsida med ett mer touch-betonat interface, och dessutom har "startmenyn", som tidigare liknat Windows startmeny nu gjorts om till att faktiskt gå lite mer åt Symbian hållet. Generellt så är det snyggare, och användarvänligheten har blivit ännu bättre.

Engadget har lagt ut lite Screenshots om ni vill se mer

Jag har sett på vissa ställen att man nämner att 6.5 ska innehålla förbättringar mot Exchange 2010. Det är iof sant, men det är faktiskt så att även en 6.1 enhet kan tillgodogöra sig dessa förbättringar eftersom Outlook Mobile nu är uppgraderingsbar på just 6.1 och 6.5 enheter. Detta kan dessutom kontrolleras via Exchange servern.

Nu längtar vi efter Windows Mob.. förlåt.. Phone 7 som är tänkt att dyka upp under nästa år då man jobbar på att attrahera konsumentmarknaden mer än vad man gör idag. Ni kan ju gissa vem man är ute efter...

Inga kommentarer: