tisdag, oktober 25, 2011

Nya roliga headsetmodeller för Lync

Utbudet av Lync certifierade devices växer för varje dag. Jag har länge sökt något som är enkelt att ha med sig i väskan och går snabbt att ta av och på. Dessutom gillar jag trådbundet ibland eftersom jag aldrig behöver tänka på störningar och att hålla det laddat.  Två favoriter i den genren nu är Plantronics C435-M och Jabra UC Voice 250. Det fyller lite olika syften, men båda saknar huvudbåge vilket gör dom smidiga att ha i väskan.

Jabra UC Voice 250 är litet och lätt. Snabbt att ta av och på och dessutom riktigt billigt!

pi_jabra_uc_voice_250_purse_rgb

Plantronics C435-M likna ett traditionellt headset för mobilen men är förståss USB anslutet. C435-M lämpar sig dessutom väldigt bra till att lyssna på musik i. Man gör enkelt om det från ett duo utförande till mono utförande genom att koppla bort den ena luren från sladden.

PL 435M

Kan man inte använda ett vanligt headset som kommer med mobilen till Lync?  Jo, det går förståss att köra men det är inte optimalt på något sätt.

  • Ett vanligt headset med 3.5mm kontakt kopplas in i datorns ljudkort. Därmed kopplas datorns högtalare bort och du hör inte när någon ringer dig om du inte har lurarna på. Ett “Lync headset” har alltid ett eget ljudkort och ansluts därför med USB. Det gör att vi kan få ljudet i olika enheter när det ringer och när vi pratar.
  • Ett vanligt headset för mobilen brukar ha mikrofonen på sladden. Det gör att den kommer väldigt långt från munnen och därmed kommer plocka upp väldigt mycket bakgrundsljud. Speciellt störande i ett kontorslandskap. Hela den här konstruktionen är en väldig kompromiss och ni ha säkert mött flera personer på stan som lindat in hela ansiktet i en kabel för att få miken närmare munnen.

onsdag, oktober 12, 2011

Lync-utbildning för systemägare

För dig som är systemägare eller systemförvaltare av Lync-plattformen och känner att du skulle behöva lära dig mer om hur systemet är uppbyggt men inte känner att du behöver ner och gräva i varje parameter har vi på UClarity utvecklat en två dagarsutbildning där vi går igenom hur systemet fungerar samt vad du bör hålla koll på för att du ska hålla dina användare nöjda och glada. Utbildningen innehåller förstås en hel del teknik, men vi går även igenom de mjukare delarna som systemägarrollen innebär.

Första tillfället går i Stockholm den 30nov – 1 dec.

http://www.uclarity.se/uclarity-utbilding-for-microsoft-lync-systemforvaltare/

Utbildning-2