tisdag, januari 31, 2012

Första surret om Office “15”

Idag kom de första försiktiga orden om den kommande Office “15” vågen från Micosoft själva. I ett inlägg på Office Exec bloggen berättar man att Technical Preview programmet nu börjar. Här nämner man också att man nu satsar på att släppa hela vågen samtidigt. D.v.s. Office, Exchange, Sharepoint, och viktigast av alla.. Lync förståss Smile    Så det börjar närma sig Beta-tider igen! Det är en underbar tid!

http://blogs.office.com/b/office-exec/archive/2012/01/30/quot-office-15-quot-begins-technical-preview.aspx

tisdag, januari 24, 2012

Seminarie: Lync för dig som kan telefoni

Den 14e februari håller jag ett endagsseminarie för dig som jobbar med telefoni men som känner att kunskapen sviktar när det gäller Lync och infrastrukturen kring det. Seminariet är öppet för dig som är Microsoft Partner och anmälan görs på Partnerwebben. Du som läser här är säkert hyggligt insatt, men du kanske har någon kollega det kan vara intressant för?

 

Telefoni med Lync

Det här seminariet vänder sig till dig som arbetar med telefoni, men inte har någon erfarenhet av Microsoft Lync och vill få en bättre förståelse för hur Lync fungerar som en telefoniplattform. Under en dag går vi igenom Lync´s arkitektur, funktionalitet, användarupplevelse  och relationen med andra system.

Agenda:

· Lync Server 2010 arkitektur och terminologi

· Relation med kringliggande system

o Active Directory

o Exchange Server

o Sharepoint och Office

· Lync användarupplevelse

· Mobila klienter

· Telefonifunktionalitet i Lync

o Telefonmöten

o Response Groups

o Lync Attendant

tisdag, januari 17, 2012

NIC 2012 - En grym konferens!

I fredags och lördags gick första versionen Nordic Infrastructure Conference 2012 (NIC2012) av stapeln i Oslo. Lite ovant att man körde en lördag, men idén var att locka fler konsulter. Totalt var det kring 900 deltagare vilket är imponerande för att vara första året. Idén är förstås att det ska bli ett årligt återkommande event. Arrangemanget var fantastiskt bra, med ca 60 pass i fem olika spår, varav ett bara för Exchange och Lync. All logistik fungerade helt otroligt bra, och man körde ett för mig nytt grepp kring lunch. Istället för ett lunchpass så fanns det mat framme från ett gäng olika “kök” mellan 10 och 16. Jag körde två pass, ett om Mobila klienter till Lync, och ett om Lync telefoni. Övriga talare i spåret var Ståle Hansen (Lync MVP), Lasse Pettersson (Exchange MVP) och Mark Arnold (Exchange MVP).

Mer info om NIC2012

nic_logo